fredag 29 maj 2009

En hånfull Ulvskog

Såg min fd partisekreterarkollega Ulvskog i TV . Man får aldrig sluta förvånas. Apropå att det lettiska företaget Hyrlett efter Byggnads och Ulvskogs attacker har utsatts för främlingsfientliga hot svarar hon hånleende rakt in i TV:n:

"Ja he he vad ska jag säga . Jag får många hotelsebrev."

Snacka om cynism och egocentricitet.
Det är inte med självgodhet , övertoner och brist på empati vi får ett öppnare samhälle. Socialdemokraternas toppkandidat legitimerar dessvärre ett smutsigare debatklimat. Trist!

torsdag 28 maj 2009

TV reklam

Idag släppte vi vår reklamfilm. För första gången gör vi TV reklam. Sossar, exkommunister och deras samarbetspartner mp varnar för amerikanisering av politiken på grund av reklamen. Ärligt talat handlar det om hur vi själva beter oss i debatten, som avgör hur nivån på reklam oavsett sorten .Egentligen är det väl ingen skillnad på att annonsera i tidningar eller radio än det är att annonsera i TV. Det visar hur fast dessa partier, som vanligt, är i sina förutfattade meningar och sin förlegade världsbild. Nej nu får vi se om vi tycker att det var värt pengarna att göra TV reklam. Det är snarare det som är begränsningen och det som avgör hur vi skall göra i framtiden. Etiken i den politiska debatten är alltid viktig oavsett man har TV reklam eller inte.

fredag 1 maj 2009

Hur mycket ska du höja skatten på löntagarna, Mona Sahlin?

Idag ( se Kvp,DN och SR) lovar Mona Sahlin att pensionärer och löntagare skall betala lika hög skatt. Det är det tydligen det för sossar så förhatliga jobbskatteavdraget man vill åt.Ett avdrag som har givit undersköterskor ca 1000 kronor, metallarbetare och sjuksköterskor uppemot 1500 kronor lägre skatt /månad.
Detta avdrag får man om man jobbar oavsett man är feriearbetande ungdom, heltidsarbetande eller pensionär som jobbar några timmar i veckan. Alla som jobbar får JOBB skatteavdrag- det är väl rättvist? För det är just som namnet säger ett avdrag för att man jobbar.
Men visst kan pensionärer och löntagare få samma skatt. Sahlintricket är att alla skall få lika skatt men man säger inte hur. Med andra ord skall hon ta bort avdraget helt, skall hon sänka avdraget för löntagarna och sänka pensionärernas skatt eller.. hur har hon tänkt sig det hela? Dessutom säger hon inte när detta skall ske. Med andra ord det kan dröja..
Däremot dröjde det inte för Alliansen som i höstas höjde avdraget för de sämst ställda pensionärerna och började med en om än relativt liten men dock skattesänkning för pensionärerna som ett första steg. Inget av detta såg vi komma från den tidigare s- regeringen. Man verkade helt ha glömt de sämst ställda pensionärerna.
PS. notera att prepositionen i rubriken är på.....