torsdag 3 september 2009

Fler mobiler och datorer i skolan

Varför denna rädsla för mobiler? Självklart skall man inte sitta i klassrummen och ringa. Det är en ordnings-och hänsynsfråga. Ibland är det lustigt hur detta har kunnat bli en rikspolitisk fråga då det egentligen är en fråga som skall hanteras på den enskilda skolan. Men som jag har sagt när vi arbetade med Centerpartiets skolpolitik så behöver vi snarare fler mobiler och datorer i skolan. Inte för att prata i dem utan för att använda dem som pedagogiska hjälpmedel. På Brännkyrka gymnasium, som beskrevs i TV4 i kvällens nyheter, har man förstått vad det handlar om.

1 kommentar:

  1. Ursäkta Anders och läsarna av din blogg. Detta inlägg skulle jag naturligtvis skrivit tidigare, men kanske bättre sent än aldrig?

    Så sant du skrivit. Centerpartiet och Alliansen vill ju bejaka utveckling och förnyelse av skolan. Att då göra som Björklund, teknikanvändning som en ordningsfråga, gör att man bör ställa sig frågan om hur ledningen för landets skolväsende ser på användning av teknik, ny som gammal. i skolans undervisning. Utveckla pedagogiken och ta tillvara de ungas intresse och engagemang i och förny teknik, sätt inte upp stoppklossar. Fortsätt Anders.

    SvaraRadera