fredag 9 oktober 2009

Fullmäktige - integriteten och jag

Har nyss kommit hem från Göteborgs kommunfullmäktige. Mycket debatt om bland annat ny parkeringspolicy. Det verkar som om vänsterpartierna tror att man räddar klimatet med att minska parkeringsytorna i staden. Vår Alliansmodell är att satsa på miljöfordon och bygga infartsparkeringar och p-garage , men att ta bort boendeparkering på gatumark är naivt.
Min motion om integritetsskydd avslogs. Jag ville gå vidare med integritetsskyddsansvariga på alla kommunala förvaltningar och konsekvensanalyser utifrån ett integritetsperspektiv. Det som oroade mest var att förvaltningar och de andra partierna verkade så nöjda med det som är. Då om någonsin borde en varningsklocka ringa.
Jag har också lämnat in en interpellation om individuell lönesättning bland lärare och en motion om en översyn om man behöver så många kommunala bolag i Göteborg. Göteborg är en "kommunkapitalistisk högborg".

3 kommentarer:

  1. "integritetsskyddsansvariga på alla kommunala förvaltningar och konsekvensanalyser utifrån ett integritetsperspektiv."

    Synd att ditt intresse för integritetsperspektiv och konsekvensanalys helt lyser med sin frånvaro inom din nationella agenda.

    Tack för FRA-lagen, den regerings repressiva agendan och för att du ger hyckleriet ett ansikte.

    SvaraRadera
  2. Tack för din för övrigt onyanserade kommentar. Vi lär nog aldrig bli överens om det- men tack vare Centerpartiet har de propositioner som lagts om buggning, signalspaning fått ett starkare integritetsskydd. Om man däremot tror att partiet med 8% väljarstöd eller att världen är totalt digital med ettor och tvåor , så blir det naturligtvis svårt att någonsin förstå.Jag tror nämligen att det har gjort skillnad med Centerpartiet i Regeringen i de här frågorna. Alternativet är att stå vid sidan och se på och låta andra driva utvecklingen åt fel håll. Vi har all anledning att driva integritetsfrågor även på det lokala planet.Det försöker jag göra .

    SvaraRadera
  3. Tack för din för övrigt onyanserade kommentar. Vi lär nog aldrig bli överens om det- men tack vare Centerpartiet har de propositioner som lagts om buggning, signalspaning fått ett starkare integritetsskydd. Om man däremot tror att partiet med 8% väljarstöd eller att världen är totalt digital med ettor och tvåor , så blir det naturligtvis svårt att någonsin förstå.Jag tror nämligen att det har gjort skillnad med Centerpartiet i Regeringen i de här frågorna. Alternativet är att stå vid sidan och se på och låta andra driva utvecklingen åt fel håll. Vi har all anledning att driva integritetsfrågor även på det lokala planet.Det försöker jag göra .

    SvaraRadera