tisdag 27 april 2010

Skoltoan en fråga om respekt

Smutsiga toaletter i skolorna (läs GP)är i yttersta änden en fråga om respekt. Om vi som vuxna inte tycker att det är så noga hur elevernas arbetsmiljö är så är det en signal. Hur skall vi som vuxna kunna förvänta oss respekt av ungdomar om vi inte visar den tillbaks. Vi - centerpartiet- har tidigare i kommunfullmäktige velat satsa på miljön i skolorna bland annat städningen och kommer att göra det även i vårt nästa budgetförslag.Det kan handla om både reparationer och städning.Det är en hälsofråga. Så klart man inte går på en äcklig toalett. Det är ju bara att gå till sig själv. Förslaget om gemensamma toaletter för alla i skolan verkade klokt (GP)

2 kommentarer:

 1. Handlar inte detta om ömsesidig respekt? Man kan ju fråga sig varför toaletterna ser ut som dom gör också.

  Att bara se till så att toaletterna städas är en plåsterlösning som tyvärr inte tar hand om några riktiga problem, nämligen en avsaknad av respekt för de gemensamma resurser som finns på skolan hos eleverna.

  Sverige är den enda land som säger att skolan inte endast har till uppgift att utbilda eleverna utan även uppfostra dom. Därför kan det finnas en poäng i, om man vill följa de föreskrifter som finns (vilket skolan måste), att man visar att om man skräpar ner och förstör så får detta konsekvenser.

  Därför kan detta problem, och jag kan inte betona nog hur tragiskt detta är, lösas med att man går omkring och konstant plockar upp efter eleverna när det är de själva som är orsaken till röran.

  SvaraRadera
 2. Ja det är riktigt. Problemet är väl att den stora majoriteten sköter sig och får lida för några fås verk. Dessutom har skoltoaletter alltid varit en trist historia

  SvaraRadera