onsdag 12 januari 2011

JA TILL ATT ÖVEKLAGA BETYG.

I SR Ekot, DN och SvD berättas om den utredning, som centerpartiet drev fram i förhandlingarna om en ny skollag, att elever skall kunna överklaga sina betyg. Alliansen är uppenbarligen splittrad. När jag var ordförande i Centerpartiets välfärdsgrupp var detta en viktig fråga.Frågan handlar om ett elevperspektiv och att man inte ser detta som ett hot och slag mot lärarrollen.De flesta betyg får väl förutsättas vara satta på saklig grund, men dessvärre finns det trots det ungdomar som upplever situationen på annat sätt. Det blir en fråga om tilltro till skolan, som är viktig. Det handlar om att få en chans att få sina betyg prövade.
Varför skall du inte kunna få dina betyg prövade likaväl som du kan överklaga grannens byggnadslov? Vad är viktigast-våra ungdomars utbildning eller om grannen sätter rätt färg på huset?
Detta är ytterligare ett exempel på att Centerpartiet behövs i skolpolitiken. Det är bra med det som Regeringen har gjort på skolområdet, men det är inte tillräckligt. jag tror på centerpartiets liberala synsätt med tilltro till individens rättigheter att känna sig juste behandlad.

1 kommentar:

  1. It's quite hard to find a good site. And I think I am lucky enough to have come here. The posts are doing great and full of good insights. I would be glad to keep on coming back here to check for a new update.
    Real Exams

    SvaraRadera