onsdag 29 oktober 2008

Euron

Jag röstade ja till att vi skulle ha euro som valuta. Det fanns starka argument för detta. Däremot sade en majoritet av folket nej. Detta har vi som beslutsfattare att respektera. På samma sätt sade centerpartiets stämmomajoritet nej till euron.
Även om diskussionen fortsätter så är fem år en för kort tid för att i panik ropa på att riva upp ett folkomröstningsbeslut. Det skulle urholka tiltron till demokratin.
Däremot måste vi vara pragmatiska och följa utvecklingen i våra grannländer och den penningpolitiska utvecklingen. Skulle utvecklingen markant skilja sig från det vi såg 2003 måste vi kunna ta uppfrågan till ny diskussion . Då får man väga argument för och emot .Det kräver den intellektuella hederligheten och är varje beslutsfattares skyldighet.

1 kommentar:

  1. Jag gjorde som du Anders, röstade ja till euron. Och det finns fortfarande starka skäl för att också Sverige ska euron som vauta. Men i folkomröstningen röstade en majoritet nej. Det ska vi naturligtvis, som du skriver, respektera.

    Är argumenten för Centerpartiets ställningstagande om ett nej till euron, fortfarande giltigt eller inte? Det borde vara en viktig fråga att samtala kring. Och inte, mot bakgrund av folkomröstningens resultat, säga nej.

    I sak tycker jag att Centerpartiet bör resonera om det inte är dags att ordna en folkomröstning i frågan i början av nästa mandatperiod.

    Hälsningar
    Raymond
    Gruppledare (c)
    Haninge

    SvaraRadera