onsdag 28 januari 2009

Mer makt åt folket!

Idag har Regeringen nått fram i regionfrågan. På DN och på SR kan man läsa om detta.Detta känns mycket bra.

Centerpartiet har kämpat för att de regionala frågorna skulle beslutas av folkvalda regionfullmäktigen istället för av statliga länsstyrelser.

Nu är vi där. Moderaterna har nu accepterat att den folkvalda regionala nivån skall finnas. Ett stort steg framåt . Samtidigt blir Skåne och Västra Götaland permanentade och inte bara försök. Det som inte kommer är att få andra nya regioner 2011 utan att vi får räkna med detta 2015. Gotland och Halland blir däremot regionkommuner. Detta är en viktig demokratisk reform där beslut skall kunna fattas så nära medborgarna som möjligt.

1 kommentar:

  1. Nu är Sverige organiserat.
    Nu måste Centerns interna frågor få lite utrymme. Jag anser att vår organisation har försummat den egna demokratin. När vi har slopat stämmorna vartannat år blir ju den interna kommunikationen viktigare. Men den fungerar dåligt. Internwebben är eftersatt. Medlemmar luras att delta i ett debattforum där sällan någon centralt ansvarig politiker deltar eller ger sig till känna. Andra har tröttnat. Webbredaktören hänvisar till centerbloggarna som diskussion-fora! Jag har också förstått att de s k klubbarna är helt insomnade. Det vore bättre att vara ärlig och lägga ned verksamheten. Jag skulle dock gärna se en intern centerdiskussion som kan fokusera på olika ämnesområden. Att följa bloggarna är inte lätt. Även för bloggarna själva blir det svårt att fokusera och få ett meningsutbyte. Det blir mest 0-comments-statement. Ofta om triviala vardagsbestyr. Jag är rädd att 0-comments står för en slags självtillfredsställelse och en ensidig kontakt med medlemmarna. Många medlemmar har också svårt för det tekniska och varför skall alla instruktioner vara på engelska? Det går att utveckla vår interwebb. Gör det. Centern behöver sina medlemmar, eller?
    H Falck, Dalby

    SvaraRadera