lördag 28 februari 2009

Ja Du Ibrahim- snacka går ju

Först välkommen till partisekreterargruppen Ibrahim Baylan ( visst krävs det ett kongressbeslut först-men det verkar klart?) Läser på DN och Newsmill att du skyller en ökad arbetslöshet på Regeringens så kallade passivitet. Dessutom verkar det på dig som om den ökade arbetslösheten är en unik svensk företeelse.
Ja, när Alliansen fick ta över i högkonjunkturen då lämnade socialdemokraterna över miljonen utanför arbetsmarknaden. Efter det lämnade ca 170 000 utanförskapet ungefär lika många som ett helt Linköping. Enligt Konjunkturinstitutet kunde ca 1/3 bero på Regeringens politik. Då sade sossarna att det var inte så konstigt för det var högkonjunktur. Men varför lyckades då inte s själva i högkonjunkturen?
Om man läser Baylans uttalande är det Regeringens fel och "passivitet"att varslen och arbetslösheten ökar i den djupaste globala ekonomiska krisen. Samtidigt som detta sker kommer det till nya jobb, vilket ofta glöms i rapporteringen.
Hur skall Vänsterpakten lösa krisen ? Är det att driva bilfabriker? Är det några nya paket?
Alliansen har valt att stimulera ekonomin med ett särskilt stimulanspaket i november, fordonsindustriprogrammet på cirka 28 mdr kronor i december, en budget med kraftfulla satsningar på en av er eftersatt infrastruktur, satsningar i forskning, yrkesvux,skattesänkningar för så kallade vanliga skattebetalare, sänkta arbetsgivaravgifter, en särskilt sänkt social avgift för ungdomar osv. Detta för att dämpa krisens effekter och bibehålla köpkraften.Till detta kommer en rejäl reformering av den orättvisa skola med utslagning av stora ungdomsgrupper, som du lämnade efter dig som skolminister.
Dessutom sätts nu omfattande arbetsmarknadsåtgärder in. Grunden för allt detta är att statsfinanserna är sunda. För det krävs ansvarsfullhet och inte överbudspolitik .

2 kommentarer:

  1. Bra sagt. Kan inte annat än att skratta lite när jag läser din frågan om hur de inte kunde lyckas i högkonjunktur, men centerpartiet med de andra skulle klara av det in lågkonjunktur:) Sen är det ju bra saker som du beskriver att det har satsats på.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera