torsdag 5 februari 2009

Två poliser i Malmö

Inspelningar från en polisbil i Malmö skadar rättsväsendet. En sådan attityd hör inte hemma hos personer, som skall skydda vårt lands grundläggande värderingar om demokrati och människors lika värde. Tydligen nödvändigt att granska polisaspiranternas värderingar innan man släpper ut dem på fältet.Jag vet inte när dessa polismän är utbildade , men det spelar ingen roll. Jag är övertygad om att detta är ovanligt, men nog så allvarligt.

2 kommentarer:

  1. För nåt år sedan var det en annan Malmöpolis som uttryckte sig rasistiskt i ett mail till kommunstyrelsens ordförande. Och nu detta.

    Det är dags för polisen att ta ett ordentligt grepp om främlingsfientligheten inom kåren, då jag tyvärr inte tror att den är så ovanlig. Jag har själv råkat ut för flera poliser under min uppväxt som uttalat främlingsfientliga åsikter.

    SvaraRadera
  2. Här finns absolut ett utrymme för oss i Centerpartiet att föra en mycket tydlig linje baserad på klassiskt liberala grundvärderingar om allas lika rätt och värde. I dagens politiska debatt behävs mer än någonsin att vi står upp för den enskildes rätt - detta är inte minst viktigt när det gäller kampen mot SD m.fl.

    SvaraRadera