onsdag 8 april 2009

Inget samarbete med Sverigedemokraterna

Studio Ett, SR, intervjuar Alliansens partisekreterare om vi kan tänka oss att samarbeta efter valet 2010 med Sverigedemokraterna.. Jag sade i intervjun, vilket klipptes bort , att vi inte regerar eller bygger en regering på deras stöd. Sverigedemokraterna har inte samma människosyn och är inte ansvarsfulla. Detta har jag sagt tidigare i intervjuer och detta ligger fast.
Centerpartiet tänker inte anpassa sin politik till detta intoleranta och främlingsfientliga parti. Det är ett parti som dessutom är starkt populistiskt . Därför vore det allvarligt att ge ett sådant parti inflytande i en tid av finans -och klimatkris.
Vad gäller att i ett visst parlamentariskt läge samarbeta över blockgränsen svarade jag att vi går till val på att få fortsatt Alliansmajoritet och andra situationer är varje partis uppgift att bedöma då. Vi har ett regeringsalternativ och det är det som gäller. Andra resonemang är hypotetiska. Vår syn på sd är klar och tydlig. Tyvärr, tror jag att det är Sd som mest uppskattar den uppmärksamhet och den betydelse man tillmäter detta parti.

2 kommentarer:

  1. Tydligt och bra besked. Nu blir det en glad påsk. Mvh Helen

    SvaraRadera
  2. Mycket bra Anders!

    I denna fråga krävs tydlighet.

    För att motverka en växande främlingsfientlighet behövs dock en tydlig politik för hur vi bättre kan ta tillvara den resurs som invandringen innebär - här har vi en stor utmaning men att börja med en välbehövlig LAS-debatt och avskaffade av arbetsgivaravgifter för småföretag med färre än tio anställa är ett bra första steg...

    SvaraRadera