söndag 7 februari 2010

C drar till stan men överger aldrig landet

I gårdagens GT skriver Jimmy Fredriksson i en på många sätt god analys av Centerpartiets situation, men missar en poäng. Han talar om att partiet skulle satsa på storstäderna, vilket är riktigt. Däremot haltar hans ledare när han ser det som en förutsättning att man måste överge landsbygden.
Det ena förutsätter inte det andra, vilket ofta blir en dels slutsats när man talar om just Centerpartiet.Däremot inte om andra partier. För oss är det viktigt att kunna se att vi lever i ett land, som skall hållas ihop inte splittras. Det är viktigt för hela vårt land att det är tillväxt i tex. Stockholm och Göteborgsregionerna. Men det är också nödvändigt att se att mycket av råvaruproduktionen och förädlingen sker utanför. Vad vore Volvo utan Dalsland och Skaraborg för att ta ett exempel.
Jag tror att de flesta storstadsbor vill komma ut till en levande landsbygd där det lyser i fönstren med öppna affärer och bensinstationer då man besöker fritidshuset, jagar eller åker skidor. En stor grupp storstadsbor har sina rötter utanför den stora staden. Varför då se denna motsättning.
Med centerpartistiska ministrar har man gjort de satsningar som Vänsterpartierna inte gjorde när de hade kunnat på vägar och järnvägar kring städerna , men också på landsbygden. Maud Olofssons initiativ för förnyelsebar energi och småföretagssatsni ngar gynnar också landsbygden.
Som vi brukar säga Stad och Land hand i hand. Centerpartiet driver en politik för gröna städer och en levande landsbygd.

5 kommentarer:

  1. Länken blev nog fel där Anders. Ta bort Blogger-biten i början.

    SvaraRadera
  2. Troligare: Lägg till "http://". Ser ut som om adressen av misstag tolkas som en relativ länk (dvs en länk till en annan sida på andersflanking.blogspot.com...)

    SvaraRadera
  3. Nej, jag tror du har fel Magnus, men du är ju i got sällskap av partisekreteraren. ;-)

    Länken: http://www.blogger.com/www.gt.se/ledare/fredriksson/1.1871592/jimmy-fredriksson-hej-da-landet-nu-drar-vi-till-stan

    Leder bara fel. Däremot om man tar bort bloggerdelen så blir det en vettig länk till GT:

    http://www.gt.se/ledare/fredriksson/1.1871592/jimmy-fredriksson-hej-da-landet-nu-drar-vi-till-stan

    Men jo, det skulle kunna vara något med en "relativ2 länk, men jag tror inte Anders är så haj på programering. Har jag fel?

    SvaraRadera
  4. Nej, du kan nog ha rätt. Men däremot har jag angivit den korrekta adressen, men den hämtar ändå blogger. Hela tiden. Kan bero på min oförmåga, men verkar trots det skumt

    SvaraRadera
  5. Dubbelkolla att du har "http://" i början av länken. Det är en vanlig felkälla...

    SvaraRadera