onsdag 10 september 2008

Alliansen håller vad den lovar

Vi ser nu hur regeringen infriar det ena löftet efter det andra. Häromdagen kom den tredje satsningen på den eftersatta psykiatrin. På många håll i landet har vi läst om de långa köerna till barn-och ungdomspsykiatrin eller om bristen på psykiatrisk kompetens. 2007 satsades 500 miljoner extra från regeringen, lika mycket plussades på 2008 och 2009 är det 900 miljoner i extrasatsning. Detta fortsätter 2010. Jämför med den förra s-regeringens 200 miljoner 2006.Den socialistiska sidan hade chansen i tolv år. Man såg problemen men gjorde för lite.
Vi ser också miljarden för att korta vårdköerna, satsningen på yrkesutbildningar, rekordstor satsning på klimatpolitiken osv.
Till detta kom i måndags JOBBsatsningen- med fler företag och företag som nyanställer kan vi parera den vikande konjunkturen. Maud Olofsson och hennes partiledarkollegor presenterade ett helt paket med företagsåtgärder- sänkt abetsgivaravgift för sju miljarder, sänkt bolagsskatt, reformerade 3:12 regler med mera med mera. Väl mottaget av näringslivet,möjligtvis med Företagarnas Vd som undantag.

1 kommentar:

  1. Anders,
    Vi är all upprörda, men låt oss vara överens om att inget publiceras på 'pirate bay', det är en sökmotor presis som google. Vad man däremot kan ifrågasätta, är 1) måste alla obehagliga detaljer i en förundersökning omfattas av offentlighetsprincipen, 2) man kan också ifrågasätta det ordval som användes av pirate bay gentemot familjen. Lyckligtvis har de nu bett om ursäkt.
    De som nu vill 'sätta åt' Pirate bay, gör det med lika dåligt beslutsunderlag som när FRA lagen klubbades genom. Spring inte med mobben,
    Mikael

    SvaraRadera