torsdag 25 september 2008

FRA

Nu har ytterligare 15 punkter för att stärka integriteten kommit in i FRA lagen. De flesta känns igen från vår interna diskussion i Centerpartiet. Jag är stolt över den process , som vi har haft med vårt kritikernätverk. Tack alla, som har bidragit i partiprocess och regeringsprocess. Vi har varit konstruktiva och värnat integriteten .
Det blir nästan komiskt när Thomas Bodström,s, med ryggmärksreflex kanske snarare kräkreflexen dömer ut ett förslag han inte ens kan ha sett. Trovärdigt?

3 kommentarer:

  1. I många avseenden en fantastisk framgång!

    Svenska medborgare skall skyddas från "avlyssning". Europakonventionen omfattar alla enskilda, inte bara de egna medborgare. Hur åstadkoms detta?
    Med det tillsättningsförfarande vi har idag - hur kommer domstolen tillsättas så att den inte blir beroende av riksdag och regering, vars spaningsansöknigar de sedan skall avslå/bifalla?
    Hur stor tror du att denna domstol kommer att bli? Hur stor mängd människor, med utbildning och erfarenhet för att arbeta som domare tror du att det finns och som har sakkunskaper för att hantera denna form av ärenden?
    Det nämndes samtal med själasörjare - hur blir det med läkare, advokater, journalister m.fl?
    Några spontana frågor efter att ha lyssnat till presskonferensen.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Dexion, det LÅTER jättebra!

    Frågan är hur det funkar i praktiken. Kommer domstolen att få 90% av FRA:s resurser för att kunna "plocka ut" den information som FRA ska få tillgång till, eller kommer FRA fortfarande att få all information, men sedan begära tillstånd för at få läsa det man vill? Det är allt för mycket oklarheter i förslaget och detta är alltså på en redan beslutat lagstiftning. Det anstår inte en demokratisk rättsstat att stifta lagar som består av en enda stor brasklapp med "kommande förbättringar".

    Eller som Henrik Alexandersson frågar:
    "Om de ändringar vad gäller FRA i dag verkligen är så stora som regeringen vill ge sken av...

    Fattade man då inte – med vett och vilje – ett väldigt, väldigt, väldigt dåligt beslut den 18 juni?"

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du läser min blogg. Jag utgår från att domarna i domstolen har den ämbetsmannakod, som gäller och att vi kan lita på deras integritet. Däremot har nog inte detaljerna klarlagts ännu.
    Anders

    SvaraRadera