lördag 28 mars 2009

Upp ur sofforna!

I DN kan vi läsa om att centerpartiet nu har flest soffliggare. Detta är en god signal för oss att mobilisera inför EP valet och valen 2010. Istället för att se det som ett problem vill jag se det som en möjlighet. Upp ur sofforna alla centerpartister! Vi vet sedan tidigare att det finns en stor grupp som i olika så kallade snurror märker att deras åsikter stämmer med våra.

5 kommentarer:

  1. Jag måste, i egenskap av Centerpartist sedan 20 år, erkänna att det är svårt att engagera mig själv och mina vänner, när de vi röstade in i riksdagen senast inte kan (får?) trycka på den knapp vi medlemmar kommit överens om att de SKA trycka på.

    Det är dags att följa partiprogrammet och Öppenhetsmanifestet, annars kommer många av de som röstade på Centerpartiet senast att ligga kvar på soffan.

    Läs bland annat Hans Engnell, som säger det mycket bättre än mig. Han är liberal och röstade på (c) senast, men har nu LOVAT att inte göra det igen! Tyvärr, han påverkade nog också många andra att rösta på (c)

    Hans Engnell: Inte en tår

    Snälla Anders, lyssna på alla liberaler som nu känner sig svikna av Centerpartiet och visa att ni (vi) faktiskt förtjänar väljarnas röster!

    Ps. När läste du Öppenhetsmanifestet senast Anders? Det är faktiskt jäkligt bra!

    SvaraRadera
  2. Javisst är det bra.
    Om man bara vill stå vid sidan och bara tycka utan att behöva samarbeta , så är det enkelt men leder oftast inte till några resultat. De bästa spelarna finns oftast på läktaren.Tror man däremot att man vill påverka med bara 8% av väljarna så utnyttjar man de möjligheter man får.Vi gick till val på att bilda en ny regering. Vill man att det skall bli mer av våra liberala värderingar i Regeringen, så får man också hjälpa till så att fler röstar på oss.
    Den som aldrig gör något riskerar aldrig kritik.

    SvaraRadera
  3. forts...
    Utan Centerpartiet hade tex inte FRA lagen fått alla de justeringar för ökad integritet som det fick. Dessutom skall vi fortsätta att driva integritetsfrågorna. Vi får se mer av det på Stämman och om vi får ännu mer inflytande efter valet. Sedan kan jag förstå och respektera att alla inte kan vara 100% nöjda . Jag tror däremot inte Sverige blir mer liberalt med ett svagare Centerparti snarare tvärtom.

    SvaraRadera
  4. Jag har väl inte sagt att jag vill ha ett SVAGARE Centerparti? Var fick du det ifrån? Jag vill STÄRKA Centerpartiet, men då tror jag att vi måste börja följa vårt eget partiprogram och Öppenhetsmanifestet, i alla fall ibland.

    Självklart kommer vi aldrig att få igenom alla våra stämmobeslut, men vi kan inte heller vika oss på ALLA viktiga frågor, vilka vågar rösta på oss då?

    Här får du lite mer att läsa:
    Mer tankar om varför jag blev Guldpirat

    Ps. Se till att Widgeten för twitter blir smalare, den skymmer texten just nu.

    SvaraRadera
  5. Nej det har du inte.
    Men det jag skrev om var att om vårt parti bara har 8% så kan man inte få igenom allt. Och då är det lätt att komma efteråt och prata om svek för det man inte fått igeom och glömma det man lyckats få igenom.

    SvaraRadera